S ponosom lahko danes rečem, da sem žena prijetnega 50 letnega moža in očeta.

A to lahko rečem danes, po težkih kalvarijah v zakonu, v katerem sem se morala zateči s hčerko tudi v varno hišo. Takrat je bil zame čas, ko sem se morala odločiti kako naprej – naj zapustim moža ali naj vztrajam v takšnem zakonu. Nekako znotraj sebe sem se zavedala, da sta za težave v zakonu kriva oba – mož in žena. Obenem pa sem imela moža še vedno rada. Tako sem se namesto za ločitev, odločila za težjo pot - delo na sebi in na najinem zakonu.

Z možem sva se odločila, da greva po pomoč k psihoterapevtu A.Debeljaku. Sprva sva k njemu hodila vsak teden, kasneje pa bolj po redko. Na seansah sva spoznavala, da sva oba v sebi ( ne da bi se zavedala) nosila rane preteklosti ( iz mladosti), ki sva jih projecirala drug na drugega (tudi z grožnjami). Marsikaj bi si lahko prebrala v knjigi, a tam je pisana teorija, ki pa jo je v takih osebnih stiskah težko prenesti v prakso. Terapevtu sva zaupala in se med seanso popolnoma čustveno odprla. Včasih sva se na seansi tudi sporekla, a je terapevt vedno poskrbel, da od njega nisva odšla skregana. Terapevt ni nikoli obsojal njega ali pa mene za težave, ki sva jih imela v zakonu. Vedno, pa je pred naju postavil ogledalo najine preteklosti in izvor najinih težav. Velikokrat nama je dal tudi „ domačo nalogo“ - povedano na seansi/ teorijo prenesti v prakso/ zakon. Tako sva se z njegovo pomočjo naučila novih vedenjskih vzorcev dveh zakoncev, naučila sva se pogovarjati in konstruktivno reševati probleme. A. Debeljak je bil najin steber na poti zrelosti najine osebnosti in najinega zakona.

Že na začetku sem omenila, da sem ponosna na to, da imam moža. Ponosna pa sem predvsem na to, da sva se v težkih trenutkih ojunačila in odšla k A. Debeljaku. Tako sem pridobila na osebni zrelosti, predvsem pa sem dobila moža s katerim se lahko pogovarjam in mu zaupam. Občutek imam, da sem se ponovno zaljubila v svojega moža in zavedam se da mi tega nihče ne more vzeti. V zakonu se počutim varno.

Neizmerno srečna žena

Pot svetlobe